Ла Ліга 2024/25, 8-й тур

Атлетіко – Реал – 1:1

Голи: Корреа, 90+5 – Мілітао, 64

Вилучення: Льоренте, 90+10 (Атлетіко, пряма червона)

Атлетіко в чемпіонаті мав серію з трьох матчів без поразок проти Реала. Літня закупівля на 185 млн євро підкріпила бажання команди Сімеоне наблизитися до гламурних сусідів. Натомість Реал не міг розраховувати на свого суперзіркового новачка – Кіліан Мбаппе зламався перед дербі.

Столичні гранди присвятили перший тайм не побудові своєї гри, а руйнації чужої. Перший і єдиний момент Атлетіко створив Альварес на восьмій хвилині. Аргентинець втік від Рюдігера, проте Куртуа не дозволив пробити себе з гострого кута.

Реал запропонував лише дальні удари Вальверде. Першу спробу Феде парирував Облак, а друга просвистіла повз ворота. Під завісу тайму Беллінгем бив з кращої позиції, але надто легко покотив у руки кіперу Атлетіко. На цьому все.

Сімеоне в перерві провів несподівану заміну з натяком на ризик. Коке вийшов замість Моліни, який непогано давав собі раду з Вінісіусом.

Стало веселіше. Родріго зовсім трішки пробив над воротами, два удари Атлетіко прийшлися в блок. Анчелотті замінами не втручався, а от Сімеоне зняв ще й Сьорлота. "Замінник Довбика" провів відверто слабкий матч, запоровши кілька атак поганими рішеннями.

Реал вийшов уперед на 64-й хвилині. Модріч швидко розіграв штрафний, і де Пауль не встиг накрити Вінісіуса. Подача одного бразильця долетіла до іншого – Мілітао ледь не розірвав сітку могутнім ударом. Центрбек востаннє забивав за Реал у квітні 2023-го.

Незабаром дербі довелося перервати. Усі чекали провокацій Вінісіуса, але це зробив інший "улюбленець" Сівітас Метрополітано. Тібо Куртуа бурхливо святкував гол перед носом колись рідних фанатів. Ті почали жбурляти в конкурента Луніна різний непотріб, зокрема, запальнички. Куртуа поскаржився арбітру Бускетсу Ферреру, і той забрав команди з поля.

Пауза тривала близько 20 хвилин. Диктор нагадав про правила поведінки, а Сімеоне та Коке виходили заспокоювати публіку. Гра відновилась.

Куртуа не лише хороший провокатор. Ліно цілив у ближню дев'ятку, але бельгієць і тут на місці. Анчелотті упродовж 4 хвилин провів три заміни. Ендрік відразу хотів забити низовим ударом – неточно.

Натомість "джокери" Сімеоне спрацювали на всі 100%. Галан розкішною передачею розрізав оборону Реала, і Корреа з боями заштовхав м'яч у сітку. Польові арбітри помилково вгледіли офсайд, проте VAR відновив справедливість – затримався Рюдігер.

Останні хвилини остаточно перетворилися на "м'ясорубку". Льоренте зрубав Франа на пряму червону, а Чуамені розбив голову Ле Норману. Рахунок залишився незмінним – 1:1, які найбільше потішили Барселону. "Кулес" мають 3 очки переваги над Реалом і 5 над Атлетіко. Мадридські клуби можуть тішити себе статусом єдинних нездоланних в Ла Лізі. Посеред тижня Реал зіграє в ЛЧ проти Лілля. Атлетіко поїде в гості до Бенфіки.