Ліга Європи 2024/25, перший тур

Айнтрахт Ф – Вікторія Пльзень 3:3

Голи: Екітіке, 38, Діна, 62, Крістенсен, 67 – Шульц, 41, Аду, 87, Ємелка, 90+3

Стяуа – РФС – 4:1

Голи: Бірліджа, 8, Штефанеску, 32, Олару, 58, 69 – Ліпушчек, 23

Рома – Атлетік – 1:1

Голи: Довбик, 32 – Паредес, 85

Вікторія Пльзень проекзаменує Динамо наприкінці листопада, а сьогодні гостювала у Франкфурті. Команди обмінялися голами наприкінці першого тайму. За Вікторію більярдним ударом забив Павел Шульц, який нещодавно дублем ховав збірну України.

По перерві Айнтрахт здобув комфортну перевагу у 2 голи, і справа здавалася вирішеною. Вікторія була проти. За 6 хвилин під завісу зустрічі чехи вирвали шалену нічию 3:3! Дуже кусюча команда.

РФС буде останнім суперником Динамо на основному етапі аж 30 січня, а поки латвійцям довелося терпіти побиття від Стяуа. Дублем відзначився Даріус Олару, якого Мірча Луческу дуже хвалить у збірній Румунії.

Центральний матч дня ЛЄ відбувався в Римі, куди приїхав бойовитий Атлетік. Артем Довбик після своїх двох гольових турів Серії А очікувано зберіг місце у стартовому складі. Саме момент українця розділив перший тайм на "до" та "після".

Атлетік активніше провів 20 хвилин, тероризуючи карний майданчик Свілара верховими подачами. Рома дала собі раду, а потім Довбик створив першу загрозу від "вовків". Українець підчатував позиційну помилку Вівіана та вивалювався на побачення з Агірресабалою, але не зміг проштовхнути м'яч повз кіпера.

З другої спроби все склалося. Бідовий Вівіан зірвав офсайд і лише дивився, як Довбик головою замикає якісну подачу Анхеліньо. Артем продовжив свою гольову серію до трьох матчів! Це був єдиний удар у площину на дві команди до перерви.

Рома нібито все контролювала і після відпочинку. Суле не захотів ділитись з Довбиком, проте його удар парирував Агірресабала. Українець запоров ще кращу нагоду, щоправда, там був помітний офсайд. Іван Юріч на 81-й зняв Артема і випустив Шомуродова. За 4 хвилини Рома пропустила...

Атлетік досягнув свого фірмовим стандартом. На подачі штрафного всі забули Паредеса, і той встановив фінальні 1:1. Лише одне очко для Роми, яка зіграє з Динамо у третьому турі (24 жовтня).