Ліга чемпіонів 2024/25, перший тур основного етапу

Црвена Звезда – Бенфіка – 1:2

Голи: Мілсон, 86 – Актюркоглу, 9, Кокджу, 29

Феєнорд – Байєр Леверкузен – 0:4

Голи: Вірц, 5, 36, Грімальдо, 30, Велленройтер (автогол), 45

Український кіпер Бенфіки Анатолій Трубін вийшов у стартовому складі своєї команди. Рахунок у матчі відкрив Актюркоглу, заштовхавши м'яч у ворота вже на 9-й хвилині після рикошету. Після цього господарі поєдинку двічі атакували ворота Трубіна, але українець без проблем впорався.

Подвоїти перевагу "орлам" вдалося на екваторі першого тайму – Кокджу бездоганно виконав штрафний удар, закрутивши м'яч під праву стійку. Другий тайм господарі матчу розпочали активно, проте до гострих моментів справа довгий час не доходила. На останніх хвилинах основного часу Црвена Звезда таки змогла відквитати один м'яч: Мілсон холоднокровно переграв Трубіна.

Статистичний портал Sofascore оцінив гру Анатолія у 6,8 бала. Українець упродовж поєдинку виконав 2 сейви, 37 разів доторкнувся м'яча, віддав 19 з 26 точних пасів (73%).

У паралельному матчі Байєр розтрощив Феєнорд. На перерву підопічні Хабі Алонсо пішли уже з перевагою в 4 м'ячі. Лік голам відкрив Вірц на 5-й хвилині, але вже буквально через декілька хвилин господарі зрівняли рахунок. Проте, гол Зеррукі скасували через положення поза грою. Після цього за Байєр ще відзначився Грімальдо, а Велленройтер записав на свій рахунок автогол. А вищезгаданий Вірц оформив дубль після того, як швидко підхопив м'яч після прострільної передачі та пробив по воротах. До слова, для 21-річного німця цей матч у Лізі чемпіонів став дебютним.

У другій 45-хвилинці господарям вдалося забити, але гол знову скасували через офсайд. Фінальний свисток зафіксував перемогу Байєра.