Ліга чемпіонів 2024/25, перший тур основного етапу

Баварія – Динамо Загреб – 9:2

Голи: Кейн, 19 (пен.), 58, 73 (пен.), 78 (пен.), Геррейро, 33, Олісе, 38, 61, Сане, 85, Горецка, 90+2 – Петковіч, 49, Огівара, 50

Мілан – Ліверпуль – 1:3

Голи: Пулішіч, 3 – Конате, 23, ван Дейк, 41, Собослай, 67

Загребське Динамо воліло не згадувати свою єдину зустріч з Баварією в ЛЧ. У сезоні 2015/16 хорвати "ковтнули" від мюнхенців 7 голів, але це було за два матчі (0:2; 0:5). Цього разу "ротен" перевиконали норму за одну зустріч.

Вже на 16-й хвилині Гнабрі вразив ворота Динамо, але VAR змусив забивати по-іншому. Серж заліз у офсайд, проте раніше Павловіча збили у карному майданчику. Кейн з пенальті оформив красиві цифри – 50-й гол у 50-му матчі за Баварію.

До перерви господарі забили ще двічі. Геррейро розкішно вліпив з льоту, а 50-мільйонний Олісе вперше відзначився в ЛЧ. Під час відпочинку Компані замінив Нойєра на Ульрайха. Ймовірно, у капітана було незначне пошкодження.

Баварія розслабилась, і Ульрайху довелося двічі витягати м'яч із сітки за 2 хвилини! Резервіста засмутили Петковіч та Огівара.

Краще б Динамо не "нахабніло". До фінального свистка Баварія настріляла 5 голів. Кейн оформив покер, обійшов Руні і став найкращим англійським бомбардиром в ЛЧ (33 голи). У Олісе дубль, а довершили побиття Сане та списаний Горецка – 9:2. Відзначимо і досягнення Томаса Мюллєра, який провів 152-й матч в ЛЧ. Всі за Баварію, це рекорд для гравця за один клуб. З усіма цими зірками доведеться зустрітися і Шахтарю, але це буде аж 6-й тур в грудні.

У центральному матчі дня зійшлися Мілан та Ліверпуль. Ця пара двічі розігрувала фінал ЛЧ – після стамбульського дива-2005 був реванш "россонері" у Афінах-2007.

Команда Фонсеки ошелешила Ліверпуль потужним стартом. Вже на 3-й хвилині Пулішіч ідеально пробив низом під стійку. Це був останній радісний момент Мілана в матчі.

Ліверпуль просто зім'яв опонента. Ще до перерви "червоні" все перевернули завдяки зв'язкам захисників на стандартах. Перший гол – Конате замикає подачу Трента зі штрафного. Другий – ван Дейк те саме робить з кутовим Цімікаса.

Натомість Салах вмикнув режим транжири. Дві поперечки, сейви Меньяна – завжди щось ставало на шляху "Фараона". На старті другої половини кіпер Мілана покинув поле, гірко схопившись за голову. Йому добряче дісталось по нозі у боротьбі зі своїм та чужим. Фонсеці довелося випускати абсолютного дебютанта дорослого футболу – 19-річного Лоренцо Торріані.

Мілан не подавав ніяких ознак життя і пропустив ще раз. Собослай розігнав атаку і сам завершив – 3:1. Ліверпуль реабілітувався за провал з Ноттінгем Форест на вихідних.