Ліга націй. 1-й тур. Ліга А

Сербія – Іспанія – 0:0

Португалія – Хорватія – 2:1

Голи: Далот, 7, Роналду, 34, – Далот (аг.), 41

Шотландія – Польща – 2:3,

Голи: Гілмор, 46, Мактомінай, 76 – Шиманський, 8, Лєвандовскі, 44, Залевські, 90+7 (пен.)

Данія – Швейцарія – 2:0

Голи: Доргу, 82, Хьойберга, 90+2

Вилучення: Ельведі, 50, Джака, 87

Португалія перемогла Хорватію. "Селесао" прекрасно розпочали поєдинок. Вже на 7 хвилині Далот відкрив рахунок, а після цього до справи взявся Роналду. Кріштіану невиразно провів Євро-2024, тому понад усе намагався виділитися перед рідними трибунами – йому вдалося.

Спочатку легендарний нападник з гострого кута розстрілював Ліваковіча, а в одній з наступних атак нарешті забив. Мендеш шикарно подав у штрафний майданчик, де Роналду відірвався від опонентів і переправив м'яч у сітку. Цей гол став 900-м у кар'єрі видатного гравця. Невдовзі Далот оформив дубль – щоправда, відзначився у власні ворота. У підсумку поєдинок завершився мінімальною перемогою Португалії.

У паралельному матчі збірна Іспанії у статусі чинного чемпіона Ліги націй та переможця Євро-2024 втратила очки з Сербією. "Фурія Роха" ніяк не могла зламати захист суперника. Ба більше, у першому таймі були за крок до пропущеного. Лука Йовіч не реалізував стовідсотковий момент – нападник з лічених метрів від воріт пробив повз стійку.

Загалом іспанці повністю забрали м'яч під контроль, але вразити опонентів гольовими атаками не вдавалося. Хороший шанс мав Ямал, але не влучив у дальній кут. Грімальдо намагався закрутити зі штрафного – голкіпер впорався. У підсумку гра завершилася "сухою" нічиєю.

Польща ледь перемогла Шотландію. Скуадра провела два радикально різні тайми. У першому повністю переграли суперника, пішовши на перерву з переможним рахунком 2:0. Ініціатором такого результату став Роберт Лєвандовскі – нападник Барселони реалізував пенальті й віддав асист. Однак несподівано Шотландія відіграла два м'ячі й була за крок до нічиєї. Втім на останніх секундах Польща реалізувала другий у матчі пенальті й вирвала драматичну перемогу.

Данія у більшості перемогла Швейцарію. На 50-й хвилині Ельведі отримав пряму червону картку, зробивши приємний сюрприз суперникам. "Червоно-білі" скористались перевагою й вирвали три очки завдяки голам Доргу та Хьойберга. Кінцівку поєдинку гості догравали взагалі вдев'ятьох – дві жовті заробив Джака.