Причини відсутності гравця розкрив ведучий програми ТаТоТаке Михайло Співаковський.

"Ті, хто уважно стежить за складом Колоса, не помітили в команді Ігоря Харатіна. Людини, яка була головним придбанням клубу в це міжсезоння. Його не було навіть в протоколі на матч Кубка України проти Оболоні. За нашою інформацією, Харатін за рішенням керівництва клубу був відсторонений від тренувань з першою командою і, як я розумію, був переведений в команду U-19.

Що дійсно відбувається в Колосі? Джерела в клубі кажуть, що нібито інцидент вичерпаний, все нормалізувалося, але є дві версії, які можуть одна з одною суміщатися.

Перша версія: група гравців, і Харатін тут неформальний лідер, скажімо так, сумніваються в ефективності методів, які зараз намагається використовувати Поздєєв. І навіть є така версія, що потенційно це робиться для зміни тренера, що може бути корисно певним людям поза структурою Колоса. Тут також називається прізвище Лучкевича, просто він зараз травмований і не може бути відсторонений чи переведений в U-19.

Друга версія – в роздягальні триває певний перерозподіл впливу між альфа-самцями. Є якесь нове угрупування, а є вже кістяк зі старожилів – це капітан Бондаренко, Цуріков і Безбородько", – розповів Співаковський.

В клубі вже відреагували на слова журналіста.

"Зателефонуєте Співаковському і спитаєте, чому він так сказав. Якщо щось буде, то клуб офіційно про це повідомить на нашому сайті. А поки що я не знаю, чому з’явилася така інформація. Коли буде потрібно, ми офіційно все розповімо. Зараз ні про що розмовляти", – сказав спортивний директор ковалівського клубу Віталій Лисицький у коментарі для zbirna.com.

Нагадаємо, Харатін став гравцем ковалівського клубу на початку липня. За першу команду він встиг зіграти у 3-х офіційних матчах.

У сезоні-2020/21 футболіст у складі угорського Ференцвароша грав у груповому раунді ЛЧ та забив гол Барселоні з Лео Мессі у складі.