Ліга чемпіонів, 2-й тур кваліфікації, матч-відповідь (перша гра – 1:1)

Рейнджерс – Динамо – 0:2

Голи: Піхальнок, 82, Волошин, 84

Вже на перших хвилинах шотландці двічі загрожували воротам української команди, але киянам у паніці вдавалось вибивати м'яч.

На 9-й хвилині Кабаєв протягнув сферу лівим флангом і зряче прострілив у воротарський – Ярмоленко набігав на дальній стійці, але у боротьбі з захисником не зумів замкнути. Киянам вдалось збити атакувальний запал суперника і гра перейшла у спокійніше русло в центрі поля.

На 16-й хвилині шотландці збили Шапаренка і навіс зі стандарту у воротарський ледь не закінчився травмою Попова – лікарі повернули Дениса на поле. За трохи Таверньє закидав у штрафний Динамо і Жефте вдалось пробити головою – повз стійку. Суперники не гребували порушеннями правил, застосовуючи тактику дрібних фолів. Одне з таких порушень завершилось стандартом і потужним добиванням Жефте з-за меж штрафного.

Гойдалки продовжувались і вже Дубінчак отримав передачу на хід, увірвався у воротарський і прострілював на дальню стійку – шотландці заблокували і винесли на кутовий. Після навісу з корнера Ярмоленко сигналізував про гру рукою, але суддя проігнорував епізод.

В середині тайму Дессер двічі поспіль загрожував воротам Динамо: спочатку з його ударом головою впорався Бущан, а за мить Попов встиг заблокувати передачу у штрафний. У відповідь знову небезпечно прострілював Кабаєв, але на дальню стійку ніхто з партнерів не встиг. Шотландці продовжили фолити і арбітру довелось гасити агресію картками.

На 34-й хвилині Рейнджерс втік у стрімку контратаку, МакКосленд вийшов сам на сам, але поспішив з ударом і Бущан у падінні забрав. В останні хвилини першого тайму Динамо виглядало безпорадно і приречено, майже не переходячи на чужу половину поля і відчайдушно відбивалось. Шотландці це відчували й поспішали реалізувати перевагу, що призводило до помилок.

На останній хвилині Караваєв бульдозером пройшов через півполя, віддав праворуч, Ванат пропускав передачу на Ярмоленка, але лідер Динамо не зумів як слід пробити.

Друга половина зустрічі розпочалась з вилучення у Рейнджерс: Жефте у стрибку влучив ліктем у голову Караваєву і арбітр виписав бразильцю другий "гірчичник".

На 55-й хвилині Караваєв втік на побачення з голкіпером, увірвався у штрафний і під тиском захисників пробив повз стійку. У наступній атаці Ярмоленко спочатку не зміг переграти Їлмаза (той вибив на кутовий), а після розіграшу корнера не влучив у ворота. Кияни продовжили атакувати і вже Буяльський стріляв з меж штрафного, однак влучив у захисника.

На 64-й хвилині шотландці вибухнули двома атаками поспіль – Діоманде змарнував стовідсоткову нагоду забити. В середині тайму господарі повторили спробу, тричі розстрілюючи ворота Динамо – захисники самовіддано кидались під м'яч. Попри чисельну більшість в Динамо абсолютно нічого не виходило в атаці, а першого удару у площину воріт Рейнджерс завдав Михавко лише на 80-й хвилині.

Зрештою через дві хвилини кияни забили: Караваєв віддав з правого флангу на Піхальонка (який вийшов на заміну), той змістився ближче до центру і потужно пробив з ліній штрафного впритирку з правою стійкою. У наступній атаці забила друга заміна від Шовковського – Волошин, який вже у падінні замкнув передачу від Шапаренка.

У плей-офф Ліги чемпіонів Динамо зіграє з австрійським Зальцбургом, який за сумою двох матчів здолав нідерландський Твенте з рахунком 5:4.