Ліга Європи, 3-й тур кваліфікації, перший матч

Кривбас (Україна) – Вікторія Пльзень (Чехія) – 1:2

Голи: Аду, 20 – Панос, 48, Вашулін, 69

Вже на початку матчу Гавел небезпечно навішував на дальню стійку з лівого кута штрафного, але вийшло занадто сильно. Кривбас намагався атакувати, але практично одразу втрачав м'яч. Твердохліб спробував щастя ударом з дальньої дистанції – м'яч після рикошету прилетів до голкіпера.

На 18-й хвилині Видрі не вистачило зовсім трохи, аби замкнути навіс із правого флангу. У наступній атаці Кривбас вийшов вперед: швидкий прохід лівим флангом, Дібанго прострілив з лівого флангу і Аду в дотик переправив м'яч у ворота!

Вікторія кинулась відігруватись, а криворіжці зосередились на контратаках. Твердохліб намагався прострілити у штрафний, але удар було заблоковано. Згодом Стецьков з кута штрафного низом пробив у руки голкіперу гостей.

На 38-й хвилині Стецьков знайшов розкішним пасом на лівому фланзі Дібанго, Іван увірвався у штрафний і з гострого кута пробив – Маріан Тврдон врятував Вікторію від другого гола.

Одразу по перерві Вікторія зрівняла: Панос з правого флангу змістився ближче до центру і з-за меж штрафного потужно стрільнув під поперечину. Кривбас огризнувся небезпечним ударом Аду – вище воріт.

На 53-й хвилині Черв після відскоку від нашого захисника закручував у дальній кут – м'яч пройшов у сантиметрах від лівої стійки. У наступній атаці Бізімана помилився і подарував сферу супернику – пощастило, що Кліщук побіг на перехоплення і встиг перехопити круглого.

На екваторі другої сорокап'ятихвилинки Луньов потужно бив з лівого флангу, але голкіпер заблокував собою політ м'яча, а за мить Соса головою замкнув у поперечину. У наступній атаці Даніель вийшов сам на сам, Тврдон пішов на перехоплення і врятував свою команду. У відповідь Вікторія втекла у стрімку контратаку, розкатала захист Кривбаса і Вашулін лівою в дотик переправив м'яч у сітку – 1:2.

На 83-й хвилині Соса замикав скидання від Кожушка, але знову всюдисущий Тврдон встиг зреагувати. Наприкінці зустрічі Кривбас ледь не пропустив втретє (обрізався Драмбаєв), але захист встиг підчистити. Вже у доданий час Олександр навішував у штрафний на Аморозо, але той програв дуель височенному голкіперу чехів. Загалом Вікторія більше награла на перемогу, аніж Кривбас, і довела гру до логічного кінця.

Матч-відповідь відбудеться у наступний четвер, 15 серпня, о 20:00 за київським часом.