Євро U-19. Фінал

Іспанія – Франція – 2:0

Голи: Браво, 41, Діао, 69

Вилучення: Гоміс, 77

Цікаво, що Іспанія та Франція починали в одному квартеті. Груповий етап іспанцям вдався не дуже – лише 5 очок. Втім, "Фурія роха" таки вийшла у півфінал з другого місця, де здолала в овертаймі італійців (1:0). Франція ж, яка посіла перше місце в групі, у півфіналі перемогла нашу збірну – теж з рахунком 1:0.

Попри більш впевнений шлях на цьому чемпіонаті Європи, у фіналі Франція не зуміла перевершити іспанців. Збірні демонстрували досить рівну гру у першому таймі. На 35-й хвилині Сумахоро мав змогу відкрити рахунок, однак Хіменес видав потужний сейв. Під завісу дебютної 45-хвилинки лік голам відкрив Ікер Браво – футболіст безпомилково завершив передачу в карному майданчику.

По перерві французам майже нічого не вдалося створити, а от іспанці зуміли подвоїти свою перевагу – Діао, обігравши декількох суперників, відправив шкіряного у ворота. Французи продовжували ховати надії своїх вболівальників: на 77-й хвилині Гоміс у жорсткому підкаті збив суперника, за що отримав пряму червону. До кінця зустрічі "фурія роха" зуміла втримати перевагу у два м'ячі і стати новим чемпіоном Європи серед молоді!

До слова, на дорослому Євро-2024 також перемогла Іспанія. У фіналі вони здолали збірну Англії з рахунком 2:1.