Контрольний матч

Шахтар – Динамо Загреб – 0:1

Голи: Баковіч (67)

Динамо Загреб стало черговим суперником донецького клубу на підготовчому літньому зборі в Словенії. Зазначимо, що хорватський клуб є чинним чемпіоном своєї країни.

Матч розпочався з активного пресингу Динамо, яке змушувало "гірників" помилятися. Проте, перший гольовий момент створив саме Шахтар – Енріке закинув м'яч на Шведа, а той пробив злету. Воротар виконав якісний сейв.

Через декілька миттєвостей в обороні донецького клубу стався провал. Хорват вийшов на чудову позицію, але пробив настільки погано, що Твардовському навіть не довелося стрибати в кут для сейву. Більше гострих моментів у першому таймі не було.

На старті другого тайму Невертон міг забивати, коли отримав вихід майже віч-на-віч із кіпером, але нічого не вдалося. Рахунок у матчі відкрив хорватський клуб – Баковіч продемонстрував свій клас, покаравши Твардовського за поганий вибір позиції.

Вінісіус Тобіас міг зрівняти рахунок. Гравець Шахтаря двічі просто знищив захисників своїми фінтами і небезпечно пробив по воротах. Перший удар парирував воротар, а другий потрапив в стійку. Матч завершився перемогою суперника.

Нагадаємо, що на літніх зборах підопічні Маріно Пушіча розгромили боснійський Сараєво (4:1), зіграли внічию з хорватським Хайдуком (1:1), програли сербському ТСЦ Бачка-Топола (0:1) й англійському Іпсвічу (0:1) та перемогли двох представників турецької Суперліги – Різеспор (5:0) та Бешикташ (1:0).

Свій заключний матч на зборах у Словенії "гірники" зіграють 27 липня теж із загребським Динамо.