Ліга конференцій, 2-й тур кваліфікації, 1-й матч

Олімпія Любляна (Словенія) – Полісся (Україна) – 2:0

Голи: Флоруц, 56, Пінто, 90+2

Полісся вперше в історії грало в єврокубках, здобувши це право лише через рік після дебюту в УПЛ. Підопічні Імада Ашура в рамках підготовки до дуелі зі словенцями здобуло три перемоги в чотирьох спарингах (здолали Кудрівку (2:1), ЛНЗ (1:0) та Верес (4:1), а з Епіцентром розійшлись миром (2:2)). Своєю чергою Олімпія на зборах переграла румунську Глорією (2:0), боснійський Сараєво (1:0), чеський Словацко (3:1) та болгарський ЦСКА 1948 (3:0).

Після незначної стартової переваги господарів Полісся заробило небезпечний стандарт з лівого флангу, але навіс у воротарський завершився кволим ударом у голкіпера. Потроху житомирці відсунули суперника зі своєї половини поля і взяли в облогу ворота словенців. На 14-й хвилині Гуцуляк ледь не відкрив рахунок після обрізки свого візаві – м'яч пройшов повз дальню стійку.

В середині тайму Флоруц потужно пробивав по центру, але під м'яч кинувся український захисник. За мить Сарапій ледь не привіз пенальті у свої ворота, на лінії штрафного наступивши на ногу суперники. Обійшлось жовтою карткою і пострілом зі стандарту у руки Волинцю. Загалом, гра проходила у в'язкій боротьбі, майже без моментів. Останні хвилини першої сорокап'ятихвилинки Полісся провело у захисті, відчайдушно намагаючись блокувати всі спроби ударів суперника.

Одразу по перерві травми зазнав Назаренко (вже вдруге у матчі), але лікарі зуміли повернути футболіста у гру. Саме Олександр за трохи потужно стріляв з-за меж штрафного – в руки воротарю. На 55-й хвилині Флоруц прорвався правим флангом, обігравши одразу трьох гравців Полісся, але поспішив з ударом з гострого кута і Волинець легко забрав м'яч.

Однак, вже у наступній атаці Олімпія забила: Коїч віддав на Флоруца проворуч, той увійшов у штрафний і потужно пробив у дальній кут. На 67-й хвилині словенці буквально замотали гравців Полісся і Мотіка з лівого флангу підступно закручував під праву стійку – Волинець у падінні відбив перед собою, а Бултам з трьох метрів примудрився не влучити у ворота.

За трохи Брістріч змарнував одну з нечисленних нагод зрівняти, замкнувши навіс з кутового над поперечиною. Вже у доданий час Пінто, який вийшов на заміну, прийняв передачу в районі одинадцятиметрової позначки, переклав під робочу ногу і прошив голкіпера.

Переконлива і справедлива перемога Олімпії. Матч-відповідь відбудеться 1 серпня у польському місті Глівіце.