Ліга чемпіонів. 2-й раунд кваліфікації.

Динамо – Партизан – 6:2

Голи: Шапаренко, 40, Бражко, 43, Караваєв, 45+1, Кабаєв, 55, Попов, 83, Піхальонок, 90+2 – Салданья, 22 (пен.), 66

Динамо стартувало у Лізі чемпіонів 2024/2025. У другому раунді кваліфікації кияни зійшлися з сербським Партизаном, який ще нещодавно з'їздив у москву на "Братський турнір", відкрито підтримавши агресію росії. Перед матчем українські футболісти відмовились тиснути руки супернику, обійшлося "кулачками".

Кияни мали шанс вийти вперед вже на перших хвилинах матчу. Кабаєв намагався влучити у ближній кут, але голкіпер впорався з пострілом. Ярмоленко у падінні через себе зіграв на добиванні, але не влучив.

Буяльський в один дотик замикав якісний простріл Вівчаренка – знову врятував воротар. Ніщо не віщувало біди, поки на рівному місці кияни не привезли собі пенальті. Караваєв незграбно втратив м'яч у власному штрафному майданчику, а після помилки влупив по ногах опонента. Арбітр вказав на пенальті, який впевнено реалізував Салданья.

М'яч вперто не ліз у ворота сербів, але все ж підопічні Шовковського змогли розмочити ворота суперника – ще й як! Буквально за 5 хвилин Динамо забило тричі. Кабаєв покотив на удар Шапаренку, а півзахисник потужно зарядив у ближню дев'ятку. Після першого м'яча кияни не зупинились і ураганом голів накрили Партизан – Бражко шикарно зловив м'яч за межами штрафної і з відскоком від газону поцілив у кут, а Караваєв перепросив за помилку, не менш красиво з гострого кута влучивши під дальню стійку.

По перерві динамівці продовжили домінувати і знову забили. Кабаєв у стилі Мессі пронісся через усе поле й поклав точно у кут. Після четвертого м'яча українська команда трохи збавила темп і дозволила супернику скоротити відставання. Салданья скористався невпевненою грою оборонців Динамо та оформив дубль.

Динамо відчувало, що може забити ще й продовжувало тиснути. Так і сталось – Бражко неочікувано наважився на удар зі штрафного майже з центру поля, з його спробою впорався воротар, але відбив прямо перед собою. Волошин підібрав загублений м'яч і скинув на Попова, а той записав своє ім'я у протокол.

Перед фінальним свистком Динамо забило ще й шостий. Олександр Піхальонок акуратно покотив у дальній, записавши в актив дебютний гол у футболці столичної команди.

У підсумку "біло-сині" втримали переможний результат та створили собі непоганий гандикап перед матчем-відповіддю, який відбудеться 31 липня.