Євро-2024. Груповий етап

Україна U-19 – Італія U-19 – 3:2

Голи: Синчук, 7, Кревсун, 54, Пономаренко, 75 (пен) – Ебоне, 34, Романо, 52

Норвегія U-19 – Північна Ірландія U-19 – 2:0

Голи: Браут, 34, 65

У попередніх матчах цього етапу Україна розійшлася "сухою" нічиєю зі збірними Північної Ірландії та Норвегії. Натомість Італія гарантувала собі перше місце в групі. Україні ж, щоб опинитися у плей-офф потрібна була тільки перемога.

Вже на старті матчу Ебоне двічі створив проблеми українцям, але забити так і не вдалося. Натомість вже на 8-й хвилині вперед вийшли "синьо-жовті": Гусєв закинув через правий фланг, після чого Синчук майже "навпомацки" перекинув воротаря.

Італія продовжила тиснути. Невдовзі після забитого м'яча Крапивцову довелося рятувати команду від удару Сії. Другий дійсно небезпечний момент збірної України припав на 21 хвилину – Пономаренко влучив у захисника і м'яч зрикошетив у поперечку. Все ж італійцям вдалося зрівняти рахунок ще до перерви – у воротах нашої команди таки розписався Ебоне.

По перерві події почали розвиватися шаленим темпом. На старті другого тайму Романо вивів "Скуадру Адзуру" вперед, а вже за 2 хвилини Україна відновила паритет. Пономаренко п'ятою зіграв перед карним майданчиком, скинувши м'яч на Кревсуна, а той і довершив справу.

Згодом Маткевич заробив пенальті для України – його збив Корраді. Пономаренко успішно виконав 11-метровий удар, а кривдника Маткевича вилучили. Наші земляки здобули перемогу з рахунком 3:2 над чинними чемпіонами Європи U-19.

У паралельному поєдинку Норвегія здолала Північну Ірландію з рахунком 2:0. Обидва голи оформив Браут. У підсумку Італія та Україна, що посіли перших два місця в групі А, вийшли у плей-офф молодіжного чемпіонату Європи. Норвегія ще побореться за шанс здобути путівку на Євро, а от господар турніру, Північна Ірландія, свій вже втратила.

До слова, Україна також кваліфікувалася на чемпіонат світу-2025 (U-20), що в наступному році пройде в Чилі