ЧЄ-2024 U-19. Група А

Норвегія U-19 – Україна U-19 – 0:0

У другому турі групового етапу "синьо-жовті" не змогли обіграти збірну Норвегії. Українська команда вдруге поспіль зіграла у безгольову нічию. Нагадаємо, у першому матчі наші юнаки розписали мирову з Північною Ірландією.

Норвежці нав'язали підопічним Михайленка потужну конкуренцію й не дозволили нашим гравцям створити жодного гострого моменту. Не допомогло Україні навіть повернення до складу Матвія Пономаренка та Данила Кревсуна, які пропускали першу гру через дискваліфікацію.

Норвегія повністю домінувала у першому таймі і двічі могла виходити вперед. Спочатку Крапивцов здійснив неймовірний сейв і ногою перевів м'яч у стійку. А незабаром врятувала хрестовина, в яку з усієї сили поцілив норвезький футболіст.

У другій половині українці вирівняли гру й створили декілька небезпечних нагод. Чудовий момент мав Даниїл Ващенко – хавбек Олександрії наважився на удар з-за меж штрафного і відправив м'яч за лічені сантиментри від стійки. Дмитро Богданов вискакував на побачення з голкіпером, але влучив точно в руки.

На 62 хвилині на полі з'явився Крістіан Шевченко, за яким з трибун спостерігав його легендарний батько.

У підсумку "синьо-жовті" поки йдуть на другій сходинці в турнірній таблиці, маючи в активі 2 очки. Попереду вирішальний матч з Італією, яка у другому турі зіграє проти Північної Ірландії.