Чемпіонат Європи U-19, 1-й тур

Північна Ірландія – Україна – 0:0

"Синьо-жовті" розпочали виступ на груповому етапі Євро поєдинком з Північною Ірландією. Раніше у квартеті українців Італія здолала Норвегію, оформивши камбек 2:1.

Підопічні Михайленка домінували в першому таймі, але підкріпити це гольовою перевагою так і не змогли. Можливо, давалася в знаки відсутність лідерів команди – Кревсуна та Пономаренка. Обидвох дискваліфікували на матч через надмірну кількість жовтих карток.

На екваторі дебютної 45-хвилинки Богданов отримав чудовий пас від Синчука, втім, запустив м'яч прямо в голкіпера. Найгостріший момент першого тайму припав на самісінький кінець: Нейтан вийшов віч-на-віч з Крапивцовим, але кіпер України засейвив.

Другу частину зустрічі українці розпочали доволі якісною атакою у виконанні Синчука і Гусєва. На 72-й хвилині на заміну вийшов Тутєров і одразу ж організував найпотужніший момент поєдинку. Форвард Сандерленда U-21 відпасував на Синчука, а той у дотик пробив у протихід Шарлесу. Однак воротар суперників України таки врятував свою команду. Під завісу зустрічі з'явився Крістіан Шевченко, та результативними діями не відзначився. Поєдинок завершився "сухою" нічиєю.

Україна розташувалася на третій сходинці в групі А з 1 балом в активі. Італія очолила квартет (3 очки), далі йде Північна Ірландія (1), а на останньому місці – Норвегія (0).

Додамо, що вже 24 липня стартує футбольний турнір на Олімпіаді-2024. Збірна України з цього спорту змогла кваліфікуватися на Ігри вперше в історії. Підопічні Руслана Ротаня на груповому етапі зіграють з Аргентиною, Марокко та Іраком.