ЧЄ-2024. 1/4 фіналу

Англія – Швейцарія – 1:1 (пен. 5:4)

Голи: Емболо, 75 – Сака, 80

Перед матчем ходило багато чуток, що Саутгейт планує зіграти з тактикою в три захисники через дискваліфікацію основного Марка Гехі. Втім наставник вирішив не ризикувати і зіграв за класичною схемою. У парі зі Стоунзом вийшов оборонець Астон Вілли Конса.

Англія зіграла у притаманному собі стилі – непогано контролювала м'яч, але до гострих моментів не доходило. Швейцарія намагалась швидко виходити із захисту, але ніяк не могла влучити у площину воріт Пікфорда. Одним з найкращих гравців першої половини став юний талант Ман Юнайтед Кобі Мейну. Він двічі пробивав з небезпечних позицій, однак усі спроби заблокували опоненти.

У другому таймі "Три леви" знову не спішили бігти в атаку. Натомість Швейцарія підняла темп і покарала сонного суперника. Ндой прострілив у карну зону, Стоунз намагався перехопити передачу, але випадково підправив Емболо на порожні ворота. Нападник протиснув Вокера і відкрив рахунок.

Англія вкотре була за крок від ганебного вильоту з Євро. Проти Словаччини врятувала бісіклета Беллінгема, а цього разу нарешті про себе нагадав Букайо Сака. Вінгер неймовірним ударом з кута штрафного закрутив точно під стійку, забивши перший гол на турнірі.

У підсумку основний час закінчився внічию. У першому екстратаймі Райс мав шанс вивести "Трьох левів" вперед. Хавбек Арсенала потужно цілив у кут, але Зоммер потужним сейвом врятував ворота. Пізніше на полі з'явився Шакірі й ледь не забив ударом з кутового – Пікфорда підстрахував каркас воріт. Все вирішила серія пенальті, до якої гравці відверто тягнули більшу частину додаткового часу.

У серії 11-метрових Аканджі не переграв Пікфорда. Англійці свої спроби реалізували ідеально й пробилися у півфінал. Матч проти переможця пари Нідерланди – Туреччина відбудеться у середу, 10 липня.