35-річний футболіст запропонував у соцмережах свою квартиру в місті Вааса, що у Фінляндії, для українців. Бажання проявила жінка з двома дітьми, повідомляє Inews.

"Їхня поїздка з Києва до польського кордону тривала три дні, хоча зазвичай дорога займає 6 годин. Голова сім'ї залишився в Києві. Він IT-фахівець, тому не воює, та перебуває у відносній безпеці, якщо можна так сказати. Але їм все одно складно через ту невпевненість, що буде далі.

Коли я повідомив, що готовий прийняти біженців у своїй квартирі, отримав чимало повідомлень. Люди питали, чим можуть допомогти, адже теж хочуть долучитися. До мене зверталися друзі, знайомі, випадкові люди, питаючи, чи потрібен їм одяг, ліки, друзі, щоб піти кудись пограти у футбол. Тож вони дуже прагнули допомогти, і було чудово бачити таку солідарність" – розповів Спарв.

Тім наразі проживає у Празі, але вирішив повернутися у рідну країну, щоб допомогти сім'ї адаптуватися. Ще до початку повномасштабного вторгнення, 22 лютого, Спарв закликав забрати у росії фінал Ліги чемпіонів.

Футболіст виступав за такі команди як Саутгемптон, ГІК, Гройтер Фюрт, грецьку Ларису, Мідтьюлланд, Гронінген і низку інших клубів.