За іменами це була найгучніша пара 1/8 фіналу, хоча гранди не змогли виграти свої групи. Франція з млявим футболом пропустила вище Австрію, а похід Бельгії ми добре пам'ятаємо. "Дияволи" в останньому турі групового етапу розписали нульову нічию з Україною, погодившись фінішувати за спиною румунів.

Старт зустрічі був дуже обережним. Франція набивала статистику не надто небезпечними ударами. Грізманн кволо пробив у руки Кастелсу, а постріл Мбаппе заблокував Онана (арбітри "проспали" кутовий).

В середині тайму ініціативу перехопила Бельгія. Меньян ногою ледь відбив підступний штрафний де Брюйне. Прудконогий Доку посадив на жовті картки Грізманна та Рабйо. Для хавбека Ювентуса це означало дискваліфікацію на потенційний чвертьфінал.

Заключна 15-хвилинка тайму була за французами. Найкращий момент мав Тюрам, але головою неточно замкнув подачу Кунде. Чуамені двічі розрядив гармату – також повз. Нулі на табло були максимально логічним підсумком першої половини. У Франції 0,38 xG, у Бельгії сміхотворні 0,08.

Тренери обійшлись без замін у перерві, а "Ле Бльо" знову виглядали трішки краще. Чуамені з рикошетом нарешті влучив у ворота, але Кастелс зреагував. Схожий момент був за участю Лукаку біля протилежних воріт – Меньян також не підвів. Франція натовкла під 20 ударів, проте гострих було обмаль. Бельгійці діяли занадто обережно, що підтвердила і перша заміна Тедеско. Опорник Мангала замість форварда Опенда – "дияволи" будуть чекати серії пенальті?

Натомість Дідьє Дешам освіжив атаку і не прогадав. Тюрам поступився місцем Коло Муані, який став героєм на 85-й хвилині. Форвард ПСЖ прийняв м'яч у карному майданчику і виконав удар-простріл. На шляху м'яча опинилася нога Вертонгена – 1:0. Спочатку гол записали на Коло Муані, але потім переписали на автогол ветерана Бельгії. Це вже дев'ятий самостріл на цьому Євро!

Арбітр додав три хвилини, але плану В у Бельгії не було. Підопічні Тедеско поплатились за свою надмірну обережність і вилітають. Франція у чвертьфіналі зустрінеться з переможцем пари Португалія – Словенія.