Євро-2024. 1/8 фіналу

Німеччина – Данія – 2:0

Голи: Хаверц, 53 (п), Мусіала, 68

Німеччина розписалася у воротах суперників уже на четвертій хвилині. Кроос навісив з флангу, а Шлоттербек замкнув головою. Однак після перегляду VAR арбітр зафіксував фол в атаці та скасував гол.

Далі відкривати рахунок міг Кімміх, але Каспер Шмейхель потягнув м'яч, який летів під поперечку. Після цього голкіперу скандинавів довелося рятувати свою збірну від потужних ударів Шлоттербека і Хаверца.

В другій половині матчу почався рясний дощ. Після того, як над стадіоном вдарила блискавка, арбітр Майкл Олівер вирішив призупинити поєдинок.

Гру відновили після майже півгодинної перерви. Блискучий шанс у Данії був під завісу тайму, коли Ділейні вивів Хьойлунда на тет-а-тет Нойєром. Форвард МЮ спробував перекинути Мануеля, але той не підвів Бундестім. На перерву команди пішли із нулями на табло.

На самому старті другого тайму забили данці, але Олівер після перегляду VAR вгледів офсайд і скасував взяття воріт. А вже за мить рефері призначив пенальті у ворота Данії – виявилося, що Андерссен зіграв рукою у карній зоні. Шмейхель не впорався з потужним ударом Хаверца. Перший легітимний гол у цьому протистоянні.

За лічені хвилини Хаверц знову загрожував воротам скандинавів, але цього разу Каспер врятував (загалом він виконав 6 сейвів у цьому протистоянні).

Та невдовзі Бундестім таки наростила перевагу. Шлоттербек виконав довге закидання на Мусіалу в штрафному, Шмейхель вирвався на перехоплення, але Джамал пробив повз голкіпера у дальній нижній кут.

У компенсований час забив ще й Вірц, але після перегляду VAR це взяття воріт не зарахували. 2:0 – німці виходять у чвертьфінал Євро-2024. Там вони зустрінуться з переможцем пари Іспанія – Грузія.