– Чи відчуваєте ви підтримку та допомогу від ФІФА?

– ФІФА нас ігнорує. Вона буквально ігнорує наші дзвінки та прохання, зокрема щодо гравців, які пішли після російського вторгнення, як Тете в Ліон або Манор Соломон в Тоттенхем. Пішли в оренду і не повернулися, попри контракти, без жодної фінансової компенсації для Шахтаря.

– Ви також берете участь у судовому процесі проти Ліона.

– Так, і ми сподіваємося отримати відповідь протягом місяця. Зрозумійте: Тете був гравцем Шахтаря, у 2022 році він переїхав у Ліон на правах оренди, але його контракт був все ще у нас. І Ліон отримав гроші, відправивши нашого гравця в інший клуб, без консультації з нами, отримавши фінансову компенсацію. Ліон отримав гроші за гравця, який не належав їм.

– Що вам каже Ліон?

– Ми намагалися поговорити з Ліоном, і я декілька разів спілкувався з Джоном Текстором. Але нове керівництво відповідає, що ці операції залежали від старого керівництва... не пропонуючи нам нічого як компенсацію. Тому ми відкрили судове провадження. У нас не було цієї проблеми з Реалом, наприклад, щодо Вінісіуса Тобіаса – вдалося знайти спільну мову з керівництвом Мадрида та Флорентіно Пересом. З Ліоном цього не було.

– І як відреагувала ФІФА?

– ФІФА нам не допомогла. Наші запити залишилися без відповіді, хоча ситуація була ненормальною. ФІФА не цікавиться нами та діє в своїх інтересах, не турбуючись про нашу ситуацію чи наші труднощі. Ми змушені розв'язувати проблеми самі, не маючи можливості розраховувати на ФІФА, яка, очевидно, має інші проблеми, – сказав Палкін у коментарі RMC Sport.

Нагадаємо, Тете з Ліона перейшов у Галатасарай (угода розрахована до 2027 року). Турки навіть хотіли продати бразильця, аби позбутися можливих проблем, але так і не змогли спровадити футболіста в інший клуб.