Євро-2024. Груповий етап. Третій тур

Чехія – Туреччина – 1:2

Голи: Соучек, 66 – Чалхаонглу, 51, Тосун, 90+4

Вилучення: Барак, 20

У дебюті зустрічі вперед могли вириватися чехи. Провод розряджав гармату з лінії штрафного, м'яч зрикошетив від ноги турецького захисника у дальній кут, але воротар виручив збірну Туреччини.

Однак ще до середини першого тайму чехи залишилися в меншості. На 20-й хвилині їхній півзахисник Антонін Барак встиг вхопити другого "гірчичника" і достроково поспішив у роздягальню.

У першому таймі слов'яни завдали двох ударів у площину воріт та награли на 0,30 очікуваних голів, xG турків склав 0,29. На перерву збірні пішли, так і не відкривши рахунок.

По перерві команди подарували глядачам значно більше видовищ. На 51-й хвилині Чалханоглу потужно зарядив з меж штрафного у дальній кут – 1:0

Однак невдовзі чехи відновили інтригу в цьому протистоянні. Цоуфал вкинув м'яч з ауту, Хори нав'язав боротьбу Гюноку, Акайдин виніс снаряд з лінії воріт, але той опинився в Соучека, який довершив справу – 1:1. Турки довго апелювали до арбітра Ковача – мовляв, Хори сфолив проти воротаря. Однак після перегляду VAR суддя зарахував взяття воріт.

У вже компенсований час Тосун таки вигриз перемогу для Туреччини – його збірна фінішує на другому місці в групі. Чехія на останній позиції прощається з Євро-2024.