Як повідомляє УЄФА, головним арбітром матчу "синьо-жовтих" з бельгійцями буде 45-річний англієць Ентоні Тейлор. На лініях йому допомагатимуть Гарі Бесвік і Адам Нанн. Обов’язки четвертого арбітра виконуватиме швед Гленн Нюберг (він був головним арбітром на матчі Румунія – Україна). За систему VAR відповідатиме англієць Стюарт Атвелл, асистентами якого будуть його співвітчизник Девід Кут і німець Марко Фрітц.

Зазначимо, що 14 жовтня 2019 року Ентоні Тейлор судив матч Україна – Португалія (2:1) в рамках кваліфікації на Євро-2020. Тоді в Києві підопічні Андрія Шевченка вперше в історії достроково здобули путівку на чемпіонат Європи. Правда, в тій грі Тейлор показав дві жовті картки Тарасу Степаненку і видалив його з поля.

У 2023 році англійський арбітр потрапив у скандал після фіналу Ліги Європи між Севільєю та Ромою (1:1, 4:1 в серії пенальті).

На думку італійських фанатів, Тейлор засудив їхню команду, а розлючений головний тренер Роми Жозе Моурінью сказав у коментарі для ЗМІ: "Здавалося, Ентоні Тейлор був іспанцем".

Пізніше англійський рефері разом з сім'єю зазнав нападу з боку фанів римлян у аеропорту Будапешта. З натовпу прихильників Роми в сторону арбітра полетіли стілець та пляшка.

Нагадаємо, матч 3-го туру групової стадії Євро-2024 Україна – Бельгія відбудеться у середу, 26 червня, у Штутгарті на МХП-Арені. Початок – о 19:00 за київським часом.