Євро-2024. Група Е. 2-й тур

Польща – Австрія – 1:3

Голи: Пйонтек, 30 – Траунер, 9, Баумхартнер, 66, Арнаутовіч, 78

Обидві збірні у першому турі групового турніру продемонстрували гідну гру, але зазнали поразок. Цього ж разу сильнішою все ж виявилася Австрія.

Ще на страті зустрічі Траунер видовищно розмочив рахунок після передачі Філіппа. Та до кінця першого тайму Пйонтек зумів відновити паритет. Загалом і поляки, і австрійці створили вдосталь небезпечних моментів у дебютній 45-хвилинці.

По перерві на полі з'явився капітан "Кадри" Роберт Лєвандовскі. Нагадаємо, що лідер поляків травмувався у підготовці до Євро-2024, тож поєдинок проти Австрії став для нього дебютним на ЧЄ цього року. До слова, це 151-й матч Роберта за національну команду. Втім, щойно кеп вийшов на поле – поляки знову пропустили. Баумхартнер, отримавши блискавичну передачу, переграв воротаря.

На 77-й хвилині Щенсни збив Забітцера у підкаті, тож австрійці здобули право виконувати пенальті. Завдяки влучному удару Арнаутовіча рахунок став 3:1 на користь гостей. Попри перевагу у результаті, Австрія продовжувала атакувати, тож кіперу "Кадри" довелося добряче попрацювати.

Сьогодні, 21 червня, також зіграють між собою Франція та Ніденрланди з групи D. Наразі у квартеті лідирують французи, маючи в активі 3 очки. Таку ж кількість балів мають Нідерланди та Австрія, а от Польща з нулем розташувалася на останньому місці.