ЧЄ-2024. Група А. 2-й тур

Німеччина – Угорщина – 2:0

Голи: Мусіала, 22, Гюндоган, 67

Угорщина шокувала німців небезпечною атакою вже на перших хвилинах. Шаллай вискакував на рандеву з Нойєром, але досвідчений голкіпер жорстко зіграв на виході.

Німеччина відповіла не менш гостро. Хаверц прорвався повз Орбана й вискочив на побачення з воротарем. Гулачі зреагував, відбивши на кутовий. Після подачі від прапорця Андріх потужно пробивав, але врятував самовідданий сейв захисника.

Угорці сміливо провели стартовий відрізок матчу, але втримати ворота "сухими" змогли лише до середини першого тайму. Гюндоган скористався метушнею в захисті Угорщини й покотив на Мусіалу. Вундеркінд Баварії впевнено розібрався й забив свій другий гол на турнірі.

Шикарний шанс зрівняти мав Собослаї ударом з штрафного – Нойєр в ефектному стрибку врятував. Легендарний голкіпер проводить 17 матч на Євро – за цим показником він зрівнявся з Джанлуїджі Буффоном. Втім Угорщина таки зрівняла до перерви, але гол Шаллая скасували через офсайд.

Ілкай Гюндоган не міг у другому матчі поспіль піти з поля без забитого. Гравці Бундестім як по нотах розіграли атаку і буквально за допомогою трьох пасів розірвали оборону суперника. Кроос віддав на Мусіалу, той покотив на Міттельштадта, який прострілив у центр. Там Гюндоган в один дотик замкнув передачу й фактично вбив будь-яку інтригу.

Німеччина продовжує впевнено лідирувати у групі А і забезпечила собі вихід у наступний раунд. Натомість угорці йдуть з двома поразками поспіль.