ЧЄ-2024. 1-й тур, група А

Німеччина – Шотландія – 5:1

Голи: Вірц, 10, Мусіала, 19, Хаверц, 45 (пен.), Фюлькруг, 68, Джан, 90+3 – Рюдігер (авт.), 87

Вилучення: Портеус, 44

Домашня арена та бажання потішити рідних вболівальників дались в знаки – заряджені німці просто переїхали суперника на старті поєдинку. Шалений темп та потужний пресинг дозволив Бундестім затиснути Шотландію на власній частині поля, що конвертувалось в моменти.

Першу нагоду мав талант Байєра Флоріан Вірц, але не зміг переграти голкіпера з вигідної позиції. Однак вже через декілька хвилин 21-річний хавбек таки влучив. Кімміх покотив на лінію штрафного, звідки Вірц в один дотик відправив м'яч точно в кут, ставши автором першого гола на домашньому Євро-2024.

Після забитого м'яча господарі не зупинились. Кроос з Гюндоганом якісно диригували в центрі, а ще один юний "діамант" Мусіала вражав індивідуальною майстерністю й у підсумку дуже швидко зміг подвоїти перевагу Німеччини.

Джамал отримав передачу від Хаверца, прибрав захисника на прийомі, підробив і потужно розстріляв ворота. Обидва 21-річні таланти змогли відзначитись голами вже до екватора першого тайму, ставши двома наймолодшими німецькими гравцями, які забивали у фінальній частині Євро.

На цьому проблеми "тартанової армії" не припинились. Портеус жахливим стрибком у ноги Гюндогана "привіз" пенальті. Окрім 11-метрового, яке впевнено реалізував Кай Хаверц, арбітр показав захиснику червону картку.

По перерві сценарій поєдинку не змінився – підопічні Нагельсманна домінували, впевнено тримаючи м'яч під контролем. Шотландці знову замкнулись перед власними воротами і майже не могли перетнути центр поля. Довести рахунок до розгромного вдалося Ніколасу Фюлькругу – нападник Борусії Д лише з'явився з лави запасних і одразу знайшов свій момент, потужно влучивши у дев'ятку.

Під завісу матчу Антоніо Рюдігер вирішив хоч трохи підняти настрій британцям й незграбно закинув м'яч у власні ворота. Помститись за партнера вирішив Емре Джан, який міг і не поїхати на турнір, якби не травма партнера. Хавбек Борусії закрутив точно під стійку і поставив фінальну крапку.

У підсумку Бундестім феєрично розпочинає домашній турнір, а Шотландія стартує з ганьби та стає ласим шматочком для Швейцарії та Угорщини.