"Я криком кричав протягом останніх тижнів: "Не називайте це найталановитішим поколінням в історії українського футболу. Не називайте це найкращою збірною в історії українського футболу". Тому що це рано.

Навіть якщо так і є, то давайте про це поговоримо після чемпіонату Європи. Ці люди просто не мають можливості впоратися з тим тиском, який на них падає.

Вони не бачать того, що відбувається тут. Переважна більшість грає в футбол за кордоном, отримує задоволення, дехто з них навіть стає хорошими футболістами. Але коли ти приїжджаєш і одягаєш футболку національної збірної, не треба галасливими словами про це говорити. Треба доводити це на футбольному полі. Треба важко працювати заради своєї батьківщини, яка дала тобі життя.

Я говорю емоційно, сльози на очах від якоїсь безнадійності і безсилля. Що це було з Румунією – важко взагалі пояснити. Насправді бездушнішого матчу в історії національної збірної я не бачив.

Це складно. Це наш, як я вважаю, найслабший суперник. Далі буде ще складніше. Ми не готові до Євро ментально і психологічно", – сказав Циганик у програмі "Циганик Live".