ЧЄ-2024, 1-й тур. Група B

Італія – Албанія – 2:1

Голи: Бастоні, 11, Барелла, 16 – Байрамі, 1

Італійці були очевидними фаворитами й понад усе мали здобувати перемогу, щоб на рівних змагатися з Іспанією за лідерство в групі. Втім збірна Албанії змогла неабияк здивувати грізного суперника.

Вже на 23 секунді матчу Джанлуїджі Доннарумма був змушений виймати м'яч із сітки власних воріт. Дімарко помилився при вкиданні аута, надіславши м'яч у центр захисту. Там на перехопленні зіграв Недім Байрамі й потужно розстріляв ближній кут. Гол півзахисника став найшвидшим у історії чемпіонатів Європи.

Шокована "Скуадра Адзурра" точно не очікувала такого розвитку подій, тому швидко почала збільшувати наступальні дії. Італійські вболівальники змогли видихнути, коли вже на 10 хвилині Бастоні замкнув дальню стійку, зрівнявши рахунок на табло.

Весь оптимізм Албанії обламав Ніколо Барелла. Хавбек Інтера одним дотиком зловив невдалий виніс м'яча від захисника й красивим ударом влучив точно в кут. Цей гол став для 27-річного футболіста десятим у футболці національної збірної. За цим показником він випередив легендарного Франческо Тотті.

Після двох голів підопічні Спалетті знизили темп і більшу частину матчу провели майже без гострих моментів, спокійно контролюючи м'яч. Така сонна гра ледь не вилізла боком – на останніх хвилинах Албанії вдалась надзвичайно небезпечна атака. Манай з трохи гострого кута вискочив на побачення з голкіпером і ледь не зрівняв рахунок. Врятував неймовірний сейв Доннаруми, від якого м'яч оминув ворота.

У підсумку Італія святкує непросту перемогу у дебюті на Євро-2024. Попереду надважливий матч проти Іспанії, який відбудеться 20 червня.