Товариський поєдинок

Португалія – Ірландія – 3:0

Голи: Феліш, 18, Роналду, 50, 60

У попередньому товариському поєдинку Португалія несподівано поступилася Хорватії (1:2). Роналду ту поразку своєї збірної побачив з лави запасних і так і не вийшов на поле. Натомість у спарингу з Ірландією Кріштіану вийшов з перших хвилин.

Португалія вийшла вперед вже у першій половині зустрічі. Спершу Феліш забив з офсайду. Але вже за лічені хвилини відзначився легітимним голом, відгукнувшись потужним ударом на пас Бруну Фернандеша у штрафному суперника. Востаннє Жоау забивав ще у квітні за Барселону.

Невдовзі Роналду мав чудову нагоду подвоїти рахунок, виконуючи штрафний удар, але м'яч поцілив у стійку. Леау зіграв на добиванні, але голкіпер гостей парирував. Трохи згодом Бруну Фернандеш пробив повз стійку. Загалом підопічні Роберто Мартінеса у першому таймі завдали 4 ударів у площину воріт, але на перерву пішли з мінімальною перевагою – 1:0.

На старті другого тайму Роналду все ж збільшив перевагу своєї збірної, вгативши з лівої у межах штрафної Ірландії. Востаннє Кріш відзначався за збірну Португалії торік у листопаді. Через десять хвилин 5-разовий володар "Золотого м'яча" оформив дубль, довівши рахунок до розгромного – 3:0. До слова, це 130-й гол Роналду за Португалії.

Додамо, що на груповому етапі Євро-2024 підопічні Роберто Мартінеса зіграють з Чехією, Туреччиною і Грузією.