"Було дуже важко виходити на поле майже одразу після нападу росії. Ми грали 27 лютого у Нікосії. Складно було зібратися, однак я вийшов у стартовому складі, а Етнікос зіграв непогано.

Постановив собі перед грою – якщо заб'ю, то відсвяткую саме таким чином. Напис "UA" на термобілизні зробив маркером безпосередньо у роздягальні перед самою грою. Таким чином хотів висловити підтримку своїй країні.

Як дізнався про війну? Зазвичай ми прокидаємося доволі рано – о 06:15-06:20, адже шкільні заняття у дітей розпочинаються о 07:30. Мене розбудив будильник, я традиційно відкрив новинні сайти. Перша реакція – шок. І навіть паніка. Я не міг у це повірити, в голові цей факт просто не вкладався. Передусім зателефонував батькам, адже у перший день, 24 лютого, відбулися ракетні удари по івано-франківському аеродрому. Хвилювався чи усе гаразд з батьками.

І я, і Олег завжди можемо розраховувати на допомогу. Перед згадуваним матчем 27 лютого мене попросили принести український прапор. Його передали нашим фанатам, а ті підготували банер з написом "Oleg&Igor be strong". В Етнікосі існує традиція – за 4-5 годин до кожного поєдинку збираємося на обід. Перед тією грою у Нікосії президент клубу попросив усіх: "Сьогодні треба зіграти для Ігоря та Олега, маємо підтримати їх".

Протягом перших днів акції у підтримку України відбувалися у кожному великому кіпрському місті: у Ларнаці, Нікосії, Пафосі, Лімасолі. Тут є українська спільнота, ми списалися у фейсбуці, визначили час. У Ларнаці людей було дійсно багато, усі із синьо-жовтими стягами та плакатами: "Support Ukraine", "Stop war"… Ми пройшли ходою по центру міста, вигукували патріотичні гасла, заспівали гімн", – сказав Худоб'як в інтерв'ю для "Футбол 24".

Нагадаємо, що 24 лютого росія підло напала на Україну. Наші ЗСУ героїчно захищають нашу країну та дають гідну відсіч ворогу.