Про кропітку працю футболістів збірної України над спільною перемогою у визвольній війні з рашистами в Instagram розповів опорник Шахтаря Тарас Степаненко.

"У перші дні повномасштабної війни допомагав дуже хаотично. Знаю, що так само робили і багато хлопців зі світу футболу. Відповідав і знайомим, і незнайомим. Потім мені почали розповідати про проблеми ті, до кого допомога не прийшла. Десь гуманітарний вантаж довезли до кордону, і він став. Десь купили броніки, які не доставили до області, у якому купували.

Тому ми вирішили зробити де-факто, а не де-юре "військовий фонд" і відповідаємо за доставку допомоги від закупівлі до отримання в регіоні. У створенні фонду взяли участь Кривцов, Сидорчук, Матвієнко, Шапаренко, Бущан.

Не поспішайте судити решту. А де ж інші? Допомагають 99.9% хлопців, яких я особисто знаю. Хтось своєму місту, хтось переселенцям, а хтось армії. Насамперед ми спортсмени, а не фахівці з PR. Тому справи у нас завжди більші, ніж контенту. Нові запити отримали. Фонд продовжує працювати".