Дортмундці були, м'яко кажучи, не фаворитами цьогорічного вирішального протистояння Ліги чемпіонів. Попри роль аутсайдера німецький колектив виграв "групу смерті" з ПСЖ, Міланом і Ньюкаслом, а у плей-офф здолав ПСВ, Атлетіко та ПСЖ. Єдиний трофей Ліги чемпіонів "джмелі" здобували ще у 1997 році, а у 2013-му програли фінал Баварії.

Реал – рекордсмен за кількістю "вухастих" трофеїв. Востаннє "бланкос" вигравали турнір у сезоні 2021/22. Андрій Лунін неабияк допоміг мадридцям дістатися цьогорічного фіналу ЛЧ, хоча б виграною серією пенальті у чвертьфінальному протистоянні з Манчестер Сіті. Втім перед вирішальним поєдинком українець перехворів на грип і поступився місцем у старті Тібо Куртуа.

Перший момент номінальні господарі створили на 14-й хвилині. Фюллькруг отримав розкішну довгу передачу від Шлоттербека, зачепився в останній третині поля і скинув на Брандта в штрафний – Юліан пробив неточно.

За кілька миттєвостей Хуммельс класним пасом вивів Адеємі на побачення з Куртуа. Нападник обіграв бельгійця, але занадто далеко відпустив м'яч, Начо поквапився заблокувати удар з гострого кута. В наступній атаці Фюллькруг пробив у стійку, щоправда, з офсайда.

Борусія не припиняла створювати моменти. Куртуа ще двічі рятував мадридців від пострілу Адеємі з лівого краю штрафного і дальнього удару Забітцера точно у кут.

По перерві "бланкос" спробували перетягнути ковдру на себе. Кроос прямим ударом зі штрафного цілив у ліву дев'ятку, але не пробив Кобеля. Далі Карвахаль відгукнувся на подачу з кутового – м'яч пролетів над поперечкою. На 63-й Куртуа вкотре продемонстрував, що не помиляється, парирувавши кулаками потужний постріл головою від Фюллькруга.

Оборона Борусії дала тріщину під час подачі кутового. Карвахаль опинився без опіки й пробив головою під поперечку. Тоні Кроос асистував латералю у прощальному матчі. У наступній атаці Беллінгем міг подвоювати, втім не спромігся влучити у площину воріт з району 11-метрової позначки. На 83-й Джуд виправився, асистувавши на Вінісіуса – 2:0.

Фюллькруг міг скоротити до мінімуму, якби не заліз в офсайд. Дортмундців не врятував від поразки навіть Марко Ройс, який ще встиг вийти на заміну в прощальному матчі.

Реал Мадрид здобув 15-й трофей Ліги чемпіонів в історії.