Кубок Німеччини 2023/24, фінал

Кайзерслаутерн – Байєр – 0:1

Гол: Джака, 16

Вилучення: Коссуну, 44 (Байєр)

Побиття від Аталанти у фіналі Ліги Європи перекреслило мрії Байєра про безпрограшний сезон. Три дні потому на команду Алонсо чекав інший фінал – Кубка Німеччини. "Фармацевти" вп'яте дійшли до цього поєдинку, але з чотирьох попередніх спроб виграли лише одну (1993 року). Цього разу суперник був не найгрізніший. Кайзерслаутерн навіть на рівні другої Бундесліги фінішував лише 13-м.

Головним видовищем матчу виявилося бронзове небо над берлінським Олімпіаштадіоном. Байєр проводив 53-й матч в сезоні і вже явно "наївся". Кайзерслаутерну банально бракувало майстерності, щоб створити проблеми чемпіону.

Джака відкрив рахунок на 16-й хвилині. М'яч від суперника відскочив до швейцарця, який розрядив фірмову гармату з 25 метрів.

Коссуну наприкінці першого тайму вирішив додати трішки інтриги. Центрбек Байєра в центрі поля наступив на ногу Томяку і побачив перед собою другу жовту картку. Рашль ледь не зрівняв рахунок ще до перерви, але схибив.

Друга половина почалася з паузи через димову завісу, яку влаштували фанати. "Задушливий" футбол продовжився. Порушити спокій намагався лише Ахе, який вийшов на заміну. Форвард Кайзерслаутерна двічі добряче приклався здалеку – повз і суперсейв Градецкі.

Байєр довів справу до мінімальної перемоги, оформивши "золотий дубль". Леверкузен за сезон виграв стільки ж трофеїв, скільки за 120 років до цього. Підопічніим Алонсо треба добряче відпочити, щоб захищати всі свої здобутки в наступній кампанії.