Каталонці завершували найуспішніший сезон у своїй історії матчем проти аутсайдера турнірної таблиці. Для обох команд матч не мав турнірного значення – Жирона гарантувала собі друге місце в Ла Лізі, а Гранада за будь-якого результату опуститься в Сегунду.

Циганков і Довбик вийшли на поле з перших хвилин. Для Артема ця гра була останнім шансом на перемогу в боротьбі за трофей Пічічі, де він відстав від Александера Сьорлота на два м'ячі.

Жирона відкрила рахунок на 30-й хвилині після розіграшу кутового. Циганков отримав хитру передачу низом і майже з краю штрафного подав на голову Гарсії. За три хвилини Віктор відзначився ще й голом. Після другого пропущеного м'яча оборона Гранади остаточно розклеїлась й привезла пенальті – Довбик реалізував 11-метровий.

Артем був дуже близьким до того, щоб наздогнати Сьорлота. Ще перед перервою арбітр не призначив пенальті у моменті з фолом проти Порту, а на старті другого тайму взяття воріт скасували через офсайд. Тим часом Циганков встиг оформити дубль з асисту Савіо.

Довбик наздогнав земляка на 75-й хвилині. За кілька миттєвостей форвард асистував Стуані, який замінив Циганкова. На останніх хвилинах Жирона заробила ще один пенальті, який Артем конвертував у хет-трик. Погром на Монтіліві завершився з рахунком 7:0.

Довбик одноосібно лідирує в боротьбу за Пічічі, у Сьорлота на один гол менше. Водночас Артем став найкращим бомбардиром команди за підсумками одного сезону (24 м'ячі). Раніше рекорд належав Стуані, який у сезоні 2017/18 забив 21 гол.