Сьогодні, 25 травня, Хаві після тренування з підопічними повідомили про його відставку, повідомляє офіційний сайт команди. Каталонський клуб остаточно визначився з ім'ям нового тренера, якого буде представлено вже у найближчий понеділок, 27 травня. Ним став екс-наставник Баварії Гансі Флік, інформують MD та Jijantes.

Президент "блаугранас" Жоан Лапорта особисто домовився 59-річним фахівцем. Відомо, що німець отримає короткостроковий контракт за схемою 1+1. Опція пролонгації залежатиме від виконання поставлених завдань.

У неділю, 26 травня, Хаві проведе останній матч на чолі Барселони. Його підопічні на виїзді зіграють проти Севільї. Оскільки контракт іспанського наставника чинний до 2025 року, то керівництво Барси повинне заплатити кругленьку суму за його розрив. За інформацією каталонських ЗМІ, звільнення Хаві може коштувати клубу до 18 млн євро.

Нагадаємо, останнім місцем роботи Гансі Фліка була збірна Німеччини, з якою він провалився на чемпіонаті світу у Катарі (Бундестім не вийшла з групи). Перед цим він провів феноменальний період у Баварії, вигравши три найважливіші турніри – Лігу чемпіонів, чемпіонат Німеччини та Кубок.