Юнацьке Євро-2024. Груповий етап. Перший тур

Група А

Україна U-17 – Чехія U-17 – 0:2

Голи: Дігтярь, 90+4 – Моудри, 12, Пенкса, 61, 88

Данія U-17 – Хорватія U-17 – 2:2

Голи: Абілдгард, 36, Різнаєс, 60 – Ковіч, 41, Мікіч, 48

Українські юнаки стартували у фінальному турнірі з поразки від однолітків із Сербії (0:1). Тепер наші хлопці програли і Чехії.

У першому тайму українці зовсім не проявили себе. Чехи окупували половину поля "синьо-жовтих і тиснули. На 11-й хвилині суперники наших хлопців отримали нагоду виконати пенальті – Дігтярь рукою зупинив подачу Квачека з правого флангу. Після успішного 11-метрового удару Моудри відкрив рахунок. Ще до свистка на перерву м'яч вдруге побував у воротах українців, втім, арбітр зафіксував офсайд.

На старті другого тайму Чехія тримала м'яч під контролем на власній половині поля. Вже на 61-й хвилині чехи подвоїли свою перевагу – відзначився Пенкса. Згодом тренери провели ряд замін. Помінятися довелося навіть арбітру: у Аль Емара почалися судоми, тож Анте Чулін вийшов на поле. На цьому рівні такого ще не було. Згодом вже і третій забитий м'яч оформили Чехи.

Здавалося, що гра так і завершиться з рахунком 3:0, втім, вже у компенсований час українцям випав шанс відквитати бодай м'яч. На 90+4 Дігтярь з пенальті забив. Зауважимо, що на "синьо-жовтих" ще чекає матч 26 травня з кіпріотами. У плей-офф пройдуть по дві найкращі команди з кожної групи.