Юнацьке Євро-2024. Груповий етап. Перший тур

Група А

Україна U-17 – Сербія U-17 – 0:1

Голи: Макевіч, 2

Група В

Данія U-17 – Уельс U-17 – 2:0

Голи: Обі Ч., 45+2, Йоханнесен, 48

Уже перша атака біля воріт "синьо-жовтих" перетворилася на катастрофу для наших земляків. Макевіч отримав багато вільного простору в нашому штрафному і пробив впритул до стійки – 1:0.

Невдовзі Цветковіч ледь не скористався черговим провалом оборони підопічних Юрія Мороза. Двічі поспіль збірну України виручив воротар СК Дніпро-1 Макаренко.

Перший небезпечний момент біля воріт сербів підопічні Юрія Мороза створили в другій половині стартового тайму. Бондар флангом прорвався в карну зону суперника, але невдало покотив на Степанова – форвард Байєра не встиг замкнути. Уже під завісу тайму той-таки Степанов вийшов на рандеву з голкіпером сербів і пробив з гострого кута, але м'яч просвистів повз дальню стійку. На перерву пішли за мінімальної переваги балканців.

У другому таймі українці значно пожвавилися, і вже на старті мали хороший шанс відновити паритет: Бондар у штрафному віддав пас на Редушка, той пробив головою, але поцілив просто в руки голкіперу опонентів. Загалом по перерві "синьо-жовті" завдали 7 ударів у площину воріт, та вони так і не конвертувалися у гол. Зокрема, чудовий шанс був у Степанова в останній атаці, але він зблизька пробив повз ворота. 0:1 – підопічні Юрія Мороза мінімально поступаються Сербії на старті континентальної першості.

Додамо, що 23 травня Україна U-17 зіграє з Чехією, а 26 травня зустрінеться з кіпріотами. У плей-офф пройдуть по дві найкращі команди з кожної групи.

У паралельному матчі Данія U-17 впевнено обіграла однолітків з Уельсу – 2:0.