УПЛ. 28-й тур.

Чорноморець – Металіст 1925 – 3:0

Голи: Васильєв, 45, Штогрін, 52, Бойчук, 59.

Вилучення: Безуглий (М), 22.

Для Металіста 1925, який з 22-ма балами йде в УПЛ останнім, це був черговий "матч життя". Не таким радикальним за значенням, але теж дуже важливим поєдинок був і для Чорноморця.

Команда Романа Григорчука програла останні п'ять матчів, чим значно ускладнила собі життя. Замість того, щоб спокійно догравати сезон, одеситам доводиться тривожитися, щоб не потрапити у зону перехідних матчів, відстань від якої перед грою з харків'янами становила всього три очки.

Ключовий епізод матчу Чорноморця з Металістом 1925 стався на 22-й хвилині, коли захисник гостей Безуглий у не дуже гострому ігровому епізоді несподівано вирішив атакувати Авагімяна у стилі східних бойових мистецтв. Пряма червона і харків'яни залишаються у меншості.

До цього моменту на полі була рівна гра, такий стан речей за інерцією продовжувався ще хвилин 20, поки Васильєв не забив у роздягальну перший гол господарів.

Після перерви у Металіста 1925 шансів врятувати гру вже не було.

Шторгін та Бойчук протягом семи хвилин довели перевагу господарів до 3:0.

Перемога дозволила Чорноморцю з 32-ма очками скочити з 11-го аж на 7-е місце. А Металіст 1925, як і Минай, втратив навіть математичні шанси напряму залишитись в УПЛ. Тепер – або виліт, або перехідні матчі.