У суботу, 11 травня, на уболівальників чекає футбольний десерт. Найтитулованіші українські команди можуть ще більше закрутити інтригу, або ж поховати її. Шахтар для перемоги в чемпіонаті, ймовірно, влаштує і нічия. Чотириочкова перевага залишиться, і "гірники" її напевно збережуть. Динамо ж потрібна тільки перемога, адже є підстави сподіватися, що в останніх турах Шахтар може втратити очки в зустрічі, наприклад, з СК Дніпро-1.

У першому колі завдяки голу Зубкова переміг Шахтар – 1:0. Обидва суперники набрали потужну ходу, весною очок практично не втрачають. І все ж лідер чемпіонату завдяки більш досвідченим гравцям має певні ігрові переваги. Так вважає колишній тренер "біло-синіх" Йожеф Сабо.

"Мені дуже імпонує робота Олександра Шовковського на тренерській лаві, – розповів Sport24.ua Сабо. – Він був асистентом, тепер головний наставник. Звичайно, йому доведеться багато працювати. Я його добре знаю, він дуже дисциплінована людина, тож у нього все вийде.

Не думаю, що буде відкрита гра, адже Шахтар влаштовує нічия. Якщо він її доб’ється, то чемпіонство вже не упустить. Динамо ж потрібна перемога. Як досягти її? Гадаю, з боку київської команди буде контратакувальна гра. Там більш молодий склад, тож тренер ризикувати не буде".

"Суперники, можна сказати, рівно пройшли весняну частину турнірної дистанції, – розпочав розмову зі Sport24.ua тренер Олег Федорчук. – У Шахтарі я б відзначив середню лінію, де зараз дуже якісну гру демонструє Георгій Судаков. У Динамо з приходом Андрія Ярмоленка змінився малюнок, непогану форму набрав Микола Шапаренко. Важко у цьому матчі якійсь із команд віддати перевагу. Наразі перевага Шахтаря у чемпіонаті в процентному співвідношенні, як на мене, складає 80 на 20. Якщо ж 11 травня переможуть кияни, то вона зменшиться до 60 на 40. Лідеру ще з Дніпром-1 грати, Поліссям. Ризикну передбачити, що інтрига буде до останнього туру".

"Гра буде дуже напруженою, – заявив Sport24.ua колишній воротар Шахтаря Юрій Вірт. – Залишилося провести всього кілька турів, гравці втомилися, тому не здивуюся, якщо на полі виникнуть сутички. Перевага, звісно, зараз у Шахтаря, тому Динамо треба грати тільки на перемогу. У киян є ще можливість посісти перше місце. Але й лідер Прем’єр-ліги не відсиджуватиметься в захисті. Це матч дуже принципових суперників, ніхто не поступатиметься й ноги не прибиратиме. Гадаю, гра уболівальникам сподобається".

Матч Шахтар – Динамо відбудеться на Арені Львів 11 травня, початок – о 18:00.

Геннадій Чеховський, спеціально для Спорт 24