Ліга чемпіонів 2023/24, другий матч півфіналу

ПСЖ – Борусія Д – 0:1 (перший матч – 0:1)

Гол: Хуммельс, 50

ПСЖ не мав іншого вибору, як відразу йти вперед. Господарям вдалося кілька разів потурбувати Кобеля, але два удари прилетіли прямісінько в руки кіпера Борусії. "Джмелям" знову вдавалося наглухо накрити Мбаппе і компанію. Кіліан більше виступав в ролі асистента і не цурався чорнової роботи – настрій серйозний.

Поступово Дортмунд відсунув гру від своїх воріт і сам почав вибігати в контратаки. Адейємі мав найкращий момент всього тайму. Лівий вінгер "джмелів" вивалився на побачення з Доннаруммою, але Джіджі виконав ефектний сейв.

Мбаппе вже замахувався на вбивчий удар з меж карного майданчика – Хуммельс "виколупав" м'яч у відчайдушному шпагаті. Шлоттербек добряче налякав гостьовий сектор. Ніко коліном ледь не зрізав гармату Руїса у власні ворота, але минулося. Загалом Борусія доволі спокійно витримала третій "сухий" тайм проти ПСЖ. Варто відзначити максимально коректну гру німців – всього один фол до перерви!

Паризькі фанати в дебюті другої половини буквально запалили, масово витягнувши фаєри. Команда могла віддячити голом. 18-річний Заїр-Емері залишився без нагляду на дальній стійці, але влучив якраз у каркас. Натомість Хуммельс не пробачив. Матс на подачі кутового влаштував Беральдо урок гри на другому поверсі – 0:1. Не так давно 35-річного ветерана відправляли на пенсію, а він тягне команду у фінал.

Незабаром на полі з'явилась ще одна легенда. Адейємі не був готовий на весь матч, тому поступився місцем Ройсу. Днями 34-річний Марко оголосив про прощання з Борусією після завершення сезону.

Луїс Енріке перейшов на схему з 4 атакувальними гравцями, і почався штурм. Каркас ще двічі став на шляху ПСЖ – не пощастило Мендешу та Мбаппе. Хуммельс ризикував "привезти" пенальті, але встиг зрубати Дембеле за лічені сантиметри до лінії карного майданчика.

Кобель вже ніяк не реагував на постріл Вітіньї, але рятує поперечка! Здається, ПСЖ пороблено. Героїчна Борусія вистояла і 11 років потому знову зіграє у лондонському фіналі ЛЧ. Хуммельс і Ройс добре пам'ятають ту поразку від Баварії. Мюнхенці знову можуть стати на шляху Дортмунда, якщо завтра здолають Реал.

Вочевидь, це був останній матч Мбаппе за ПСЖ в Лізі чемпіонів. Кіліан за 7 років так і не зміг привезти "вухатого" додому, але влітку почне вчитися у майстрів цієї справи – гравців Реала.