АПЛ. 36-й тур

Ліверпуль – Тотенхем – 4:0

Голи: Салах, 15, Робертсон, 45, Гакпо, Елліот – Рішарлісон, 72, Сон Хин Мін, 77

Мерсисайдці ефектно реабілітувались перед власними фанами за два матчі без перемог та легко знищили Тотенхем, який переживає надзвичайно скрутні часи. "Шпори" програли вчетверте поспіль, продовживши жахливу серію.

Гравці Ліверпуля агресивно кинулись на ворота суперника одразу після старту матчу. Після деяких невдалих спроб рахунок розмочив Мохамед Салах, який у останньому поєдинку проти Вест Хема (2:2) посварився з тренером Юргеном Клоппом. Він отримав шедевральну передачу від Гакпо на дальню стійку і головою перекинув голкіпера.

За лічені хвилини до свистка на перерву перевагу подвоїв лівий захисник Ентоні Роберстон, який забив у другому матчі поспіль. "Червоні" повністю контролювали хід поєдинку і не давали опонентам жодних шансів. Така перевага очікувано конвертувалася у голи – спочатку відзначився Гакпо, а довершив розгром божевільним ударом з-за меж штрафного майданчика Харві Елліот.

В екваторі другого тайму на полі з'явився Рішарлісон і несподівано відновив інтригу. Бразилець швидко скоротив відставання, а незабаром відзначився асистом на Сона. Втім на більше лондонців не вистачило – арбітр зафіксував фінальний рахунок 4:2 на користь команди Клоппа. Робити дубль міг Салах, але не влучив з метра у порожні ворота.

У підсумку Ліверпуль залишається на третій сходинці, а Тотенхем втратив шанс пробитися в ЛЧ та ризикує пролетіти повз Лігу Європи, адже в спину дихає Ньюкасл, який відстає на 4 очки.