УПЛ. 27-й тур.

Динамо – Колос – 5:0

Голи: Бондаренко, 48 (авт.), Ярмоленко, 52, Буяльський, 52, Кабаєв, 68, Волошин, 71.

Кияни продовжують чемпіонські перегони з Шахтарем і перемога над Колосом дозволяла їм наблизитися до "гірників" на відстань одного очка, принаймні до початку матчу головних конкурентів з Чорноморцем.

Колосу у цьому сезоні вже майже нічого не треба, але на команду цікаво було подивитися, з огляду на те, що ковалівці проводили першу гру під керівництвом нового тренера Олександра Поздєєва. Нагадаємо, цей фахівець донедавна очолював Колос U-19, а після матчу минулого туру несподівано замінив на чолі головної команди Ярослава Вишняка, щоправда у якості в. о.

Колос у першому таймі сподобався. Команда грамотно захищалася, вдало пресингувала, організовувала неприємні для суперника, хоча й не дуже гострі атаки. Коротше, киянам до перерви було зовсім нелегко.

А взагалі перший тайм коротко можна охарактеризувати так: боротьба, багато фолів та… жодного удару в площину воріт.

А от не встиг розпочатися другий тайм, як м'яч таки влетів у ворота. Забив гравець Колоса, але відзначився він за Динамо.

Киянам, як і у попередньому матчі з Вересом, допоміг стандарт. Шапаренко навісив у штрафний, ніхто з його партнерів до цієї передачі не дотягнувся, але м'яч знайшов захисника гостей Бондаренка і від його коліна влетів у власні ворота.

Зазвичай у таких матчах боротьба точиться до першого пропущеного. Але ж не настільки!

Колос як посипався, то вже остаточно.

Спочатку ковалівці пропустили ще двічі протягом однієї хвилини – відзначилися Ярмоленко і Буяльский. А потім кияни вже розважались по-повній і довели рахунок до непристойного.

Отже, Динамо наблизилося до Шахтаря на мінімальну відстань (63 бали проти 64-х), але "гірники" сьогодні о 18:00 розпочнуть свою гру з Чорноморцем. Колос з 29-ма очками – на 9-му місці.

А вже у наступному турі на нас чекає класичне протистояння Динамо – Шахтар. Матч відбудеться 11 травня.