Колишній оборонець "Ле Бльо" вперше розповів про те, що трапилося з ним у 2021 році у своїй книзі "Я люблю цю гру". Хоча ще раніше він не міг зізнатися про це поліції. Коли Патрісу Евра було 13 років, йому доводилося залишатися на ночівлі у вчителя. Саме у такі дні вчитель чинив над ним сексуальне насильство.

"Я не жертва, я називаю себе тим, хто вижив. Він забрав у мене мою чуйність, мою довіру. Ось чому я мав труднощі на початку з деякими менеджерами. Я не довіряв будь-кому.

Найважче було, коли мені довелося повідомити про це своїй мамі, їдучи до Парижа, зіткнувшись із нею: "Мамо, я хочу сказати тобі щось важливе..." І коли я розповідав їй, вона була просто спустошеною. Вона ніби безперестанку плакала, відчуваючи провину: "Вибач, чому ти не сказав мені раніше? Це моя вина".

Ось чому сьогодні захист усіх мільярдів дітей важливіший, ніж перемога в Лізі чемпіонів, Прем’єр-лізі чи будь-якому іншому турнірі. Кожна друга дитина зазнає якогось з видів насильства, це половина усіх слухачів подкасту, половина футбольної команди, половина школи. Ми про це не говоримо, але це статистика", – цитує Патріса Евра The Sun.