Про це у понеділок, 29 квітня повідомила норвезька поліція.

Як зазначає іспанське видання Marca, ще 19 жовтня минулого року Якоб та його брати Філіп і Генрік (також відомі спортсмени), написали колонку в норвезькій газеті Verdens Gang, в якій звинуватили свого батька і колишнього тренера в "агресії, контролі та фізичному насильстві, як частині їхнього виховання", додавши, що він "забрав у них радість від спорту, який вони колись любили".

Після цієї заяви норвезька поліція розпочала розслідування проти Г'єрта Інгебрігтсена і в понеділок звинуватила його у фізичному і психічному насильстві ще й над іншою своєю дитиною, не розкриваючи особи. Зазначимо, що всього у Г'єрта семеро дітей – шестеро синів та одна донька.

Verdens Gang, посилаючись на обвинувачення, повідомила, що насильство відбувалося протягом чотирьох років і включало погрози, примус і побиття мокрим рушником.

Втім, адвокат Г'єрта Інгебрігтсена – Джон-Крістіан Елден заявив, що його 58-річний клієнт "не згоден з викладом фактів" і "відповідно не визнає кримінальної провини".

23-річний Якоб Інгебрігтсен – олімпійський чемпіон Токіо-2020 на дистанції 1500 метрів, дворазовий чемпіон світу, чотириразовий чемпіон Європи та рекордсменом світу з бігу на 2000 метрів. 32-річний Генрік Інгебрігтсен – чемпіон Європи з бігу на 1500 метрів та учасник Олімпійських ігор 2012-го та 2016 років. 30-річний Філіп – також чемпіон Європи з бігу на 1500 метрів та учасник Олімпіади 2016-го та 2020 років.

Брати пішли від батька-тренера, у 2022 році. Після чого Г'єрт став працювати з Нарве-Гіл'є Нордосом. Цей спортсмен виграв бронзу на чемпіонаті світу-2023 в Будапешті. Проте Г'єрт не зміг керувати своїм підопічним безпосередньо на турнірі, оскільки не отримав акредитацію від Норвезької федерації легкої атлетики.

Голова НОК Норвегії Торе Евребе вже заявив, що скандального тренера не буде включено і до офіційної делегації країни на Олімпіаду у Парижі.