Про це розповів голова суддівського корпусу Ліги Ховард Вебб.

"Робота з VAR справді потребує покращення, чи не так? Коли ви чуєте аудіозапис обговорення на різноманітних футбольних ТВ-шоу, то краще розумієте, що відбувається; все стає очевидним. Ми шукаємо способи впровадити це на стадіоні під час гри.

Одна з речей, яку ви, можливо, бачили на турнірах ФІФА, таких як чемпіонат світу з футболу серед жінок, – це пояснення від арбітрів, які з'являються на екрані. Тому ми розглядаємо це, і ми відкриті до того, щоб використовувати цей досвід в АПЛ.

Для судді було б дійсно корисно мати можливість поговорити з усіма людьми на стадіоні – пояснити логіку рішення", – цитує Вебба ESPN.

Міжнародна рада футбольних асоціацій (IFAB) – орган, який визначає закони у футболі, дозволила офіційним особам давати пояснення щодо рішення VAR у матчах АПЛ після успішних випробувань на клубному рівні у Мексиці та Португалії. Арбітри вмикатимуть мікрофони та пояснюватимуть свої рішення уболівальникам після перегляду VAR.

Раніше подібна система використовувалася в 2023 році на клубному чемпіонаті світу в Марокко, а потім випробування було розширено на молодіжний чемпіонат світу серед чоловіків до 20 років і чемпіонат світу серед жінок того ж року.