Матч між "шпорами" та "містянами" мав важливе турнірне значення для обох команд. Перемога Манчестер Сіті дозволяла б команді Гвардіоли відірватися на 2 очки від Арсенала у чемпіонських перегонах перед завершальним туром. Тоттенхему потрібні були три очки, щоб зберегти шанси на потрапляння у зону Ліги чемпіонів.

Перший тайм став жахіттям для гостей. На 16-й хвилині Філ Фоден після помилки в обороні суперника опинився віч-на-віч з кіпером впритул до воріт, але примудрився пробити йому в руку. Перед перервою "містяни" в одній атаці змарнували ще дві класні нагоди. Оборонці "шпор" двічі заблокували постріли суперника у площину.

По перерві прокляття Гвардіоли розвіялося. Де Брюйне і Холанд організували гол у ворота господарів, це їм не вдавалося у чотирьох попередніх виїзних матчах. Тоттенхем заграв жорсткіше – Ромеро травмував Едерсона, кіпера замінили.

"Містяни" майже заколисали лондонців. Аканджі на 86-й хвилині ледь не привіз гол, подарувавши Сону м'яч і можливість вибігти на побачення з воротарем. Втім кореєць таким сюрпризом не скористався. За кілька миттєвостей Педро Порро поховав шанси "шпор" на камбек, сфоливши проти Доку в штрафному. Холанд оформив дубль і закрив матч – 2:0.

У завершальному турі Манчестер Сіті зіграє проти Вест Хема. У випадку перемоги, "містяни" захистять чемпіонство АПЛ. Арсенал відстав на 2 очки, йому потрібно перемогти Евертон і сподіватися на невдачу конкурентів. Тоттенхем все ще може випасти із зони єврокубків.

Додамо, що завдяки поразці Тоттенхема Астон Вілла вперше у своїй історії вийшла в Лігу чемпіонів - за тур до кінця чемпіонату бірмінгемці відірвалися на 5 очок. Востаннє Астон Вілла виступала в головному європейському клубному турнірі 41 рік тому, коли він називався Кубком чемпіонів.