"За останні 15 днів я відмовив п'ятьом бразильським клубам: одному із Серії A, та ще чотирьом – із Серії B. Я хочу дочекатися трансферного вікна в середині року і подивитися попит на європейському ринку. У мене є мета повернутися до Європи. На даний момент ми з сім’єю віддаємо перевагу цьому варіанту", – заявив бразилець з українським паспортом в інтерв'ю Placar TV.

Зараз футболіст перебуває у статусі вільного агента. Останньою його командою був бразильський Корінтіанс, який він покинув зі скандалом. Мораєс судився із бразильським клубом щодо дострокового розірвання контракту і вимагав виплатити йому компенсацію.

Якщо не брати до уваги виступи в Україні, у клубах якої (Металург Д, Динамо, та Шахтар), Мораєс відіграв майже 11 років, європейський досвід гравця – мізерний. Він рік пограв у Румунії за Глорію, та один сезон провів у болгарському ЦСКА з Софії.

В Україну нападник, за його словами, повертатися не збирається, принаймні до закінчення війни. Тож, на що розраховує 37-річний футболіст, який свого часу провів 11 матчів за збірну України (забив 1 гол), не дуже зрозуміло.