АПЛ, 29-й тур

Брайтон – Манчестер Сіті – 0:4

Голи: Де Брюйне, 17, Фоден, 26, 34, Альварес, 62

Останнім завданням на сезон для "містян" залишилася боротьба за чемпіонство в АПЛ, адже з ЛЧ вони вже вилетіли, а фінал кубка Англії – забезпечили. Перемога у поєдинку з Брайтоном не повернула Ман Сіті першого місця в гонці, адже суперники вже зіграли більше матчів, але зміцнила тіньове лідерство.

Ще в першому таймі м'яч тричі побував у воротах господарів. На 17-й хвилині де Брюйне головою замкнув передачу Вокера, а згодом Фоден оформив дубль. Варто зауважити, що до другого забитого м'яча призвели грубі помилки підопічних де Дзербі.

По перерві Альварес з допомогою Вокера довів рахунок до непристойного. Здобувши більш ніж комфортну перевагу, зазвичай стриманий щодо замін Гвардіола вирішив "відігратися". До кінця гри на лаву запасних пішли майже всі ключові гравці "містян": Фоден, де Брюйне, Сілва, Родрі, Вокер. Манчестер Сіті вдалося втримати рахунок 4:0 до завершення зустрічі.

У підсумку підопічні Пепа Гвардіоли, зігравши 33 матчі, розташувалися на 2-му місці турнірної таблиці АПЛ (76 балів). Лідирує Арсенал (77 очок та 34 матчі). Замикає трійку лідерів Ліверпуль (74 пункти та 34 матчі).