Серія А, 33-й тур

Мілан – Інтер – 1:2

Голи: Томорі, 80 – Ачербі, 18, Тюрам, 49

Інтер зумів достроково забезпечити собі чемпіонство в Сері А. Та ще й в якому матчі – міланське дербі. Титул став дебютним для Індзагі та ювілейним, 20-м для Інтера, а от Мілан залишився з 19-ма.

Командам знадобилося трохи часу, щоб розкачатися, але вже ближче до середини тайму гра набрала обертів. Інтеру вдалося ще на 18-й хвилині зустрічі, наблизившись до чемпіонства. Після навісу з кутового Павар скинув на Ачербі, а той і відправив м'яч у сітку воріт. Мілан теж створив декілька моментів, в яких міг забити, але не зумів скористатися ними.

Відразу ж по перерві "змії" зміцнили свою перевагу: Тюрам отримав передачу зі своєї половини поля, обіграв Томорі і відправив м'яч під самісіньку стійку. "Россонері" не припиняли атакувати, але лише помилялися більше. Вболівальники Інтера вже святкували чемпіонство, а дим все ширився полем.

На 80-й хвилині Мілан таки зумів скоротити відставання: Зоммер потягнув удар Габбії, відбивши його до Томорі, який і переправив шкіряного у порожні ворота. Наприкінці зустрічі гравці команд зчепилися один з одним, тож арбітру довелося роздавати червоні картки – дісталося Ернандесу та Дюмфрісу. За декілька миттєвостей вилучили ще й Калабрію.

Дива не сталося – гра так і завершилася рахунком 2:1 на користь гостей. Тож Інтер, назбиравши 86 балів, достроково гарантував собі перемогу у Серії А. Натомість у Мілана, який розташувався на 2-му місці, 69 очок.