УПЛ, 25-й тур

Динамо – Полісся – 3:0

Голи: Ванат, 32, Шапаренко, 51, Буяльський, 77

Вилучення: Кравець, 63 (Полісся)

Полісся дуже важко починало другу частину сезону, але в останніх двох матчах здобуло перемоги. Динамо навесні набрало потужну ходу відразу – 7 перемог, дві нічиї і жодної поразки.

Підопічні Шовковського очікувано захопили м'яч, але до небезпечних моментів дозодило рідко. За перші півгодини вартий уваги лише удар 18-річного Михавка – над воротами. Полісся мало не гірші нагоди. Постріл Козака пролетів над дев'яткою, а Бущан кулками парирував спробу Мустафаєва.

За всією цією нудьгою з трибун спостерігали Сергій Ребров, Олег Лужний та Мірча Луческу. Матч першого кола ще за румуна був значно цікавішим – поразка Динамо 2:3.

Цього разу кияни не збиралися віддавати очки Поліссю. Ключ до воріт гостей підібрав Ярмоленко. Лідер Динамо віддав хірургічно точну передачу на Ваната, а той покотив поміж ніж Кудрику – 1:0. Найкращий бомбардир УПЛ оформив свій 12-й гол, якого чекав 5 турів. За мінімальної переваги "біло-синіх" команди і пішли відпочивати.

Поліссю довелося більше ризикувати у другій половині, за що відразу прийшла розплата. Шапаренко залишився без нагляду на куті карного майданчика та ідеально закрутив у дальню дев'ятку. Хавбек Динамо явно натякає Реброву, що в збірній треба довіряти більше.

Незабаром становище Полісся стало катастрофічним. Тейлор покинув поле через травму, а Василь Кравець через вилучення. Захисник житомирян нахапав дві жовті за дві хвилини.

Динамо у більшості мало безліч моментів, але забило тільки ще один гол. Буяльський "перекусив" Таллеса Косту, віддав Ванату, а той не пошкодував повернути капітану на порожні – 3:0.

Команда Шовковського взяла впевнений реванш і наблизилася до Шахтаря на відстань одного очка. "Гірники" завтра гратимуть проти Зорі. Полісся залишилося на шостій сходинці.