АПЛ. 34-й тур

Астон Вілла – Борнмут – 3:1

Голи: Роджерс, 45+1, Діабі, 57, Бейлі, 78 – Соланке, 31

Крістал Пелас – Вест Хем – 5:2

Голи: Олісе, 7, Езе, 16, Емерсон, 20 (а), Матета, 31, 64 – Антоніо, 40, Мітчелл, 89 (а)

Борнмут Іллі Забарного програв Астон Віллі. Український оборонець "вишень" очікувано вийшов у стартовому складі. А його команда відкрила рахунок на 31-й хвилині. Кеш у карній зоні зніс Керкеша – арбітр Робінсон призначив пенальті.

До 11-метрової позначки підійшов найкращий бомбардир Борнмута у цьому сезоні Домінік Соланке. Еміліано Мартінес вгадав напрямок польоту м'яча та не зумів його відбити. 18-й гол Соланке у цьому сезоні – зараз він посідає четверте місце серед голеадорів АПЛ.

Втім, ще до перерви підопічні Унаї Емері зрівняли рахунок. Роджерс увірвався в штрафний, хитнув суперника і пробив повз Сміта – 1:1. На старті другого тайму Астон Вілла вийшла вперед. Оллі Воткінс блискучим пасом вивів Мусу Діабі на ударну позицію, а той зблизька переправив м'яч у сітку – 2:1.

Наприкінці другого тайму господарі втекли у ще більший відрив. Воткінс прострелив вздовж воріт, а Бейлі замкнув – 3:1.

До слова, Забарний відіграв весь поєдинок та отримав середню оцінку від SofaScore – 6,9 бала.

У паралельному матчі Крістал Пелас вдома розтрощив Вест Хем – 5:2. Лік забитим голам уже на сьомій хвилині відкрив Олісе. Невдовзі Езе подвоїв перевагу господарів. Згодом Емерсон зрізав м'яч у власні ворота. А Матета довів рахунок до катастрофічного – 4:0. До кінця першого тайму "молотобійці" зуміли відквитати один гол.

Але по перерві Крістал Пелас продовжив побиття суперник – Матета оформив дубль і встановив рахунок 5:1.

Під завісу зустрічі автогол Мітчелла допоміг Вест Хему скоротити відставання – 2:5.